Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2023

Şehir içi ya da şehirlerarası otoyol ve köprü ücretleri yıllara ve mesafelere göre değişkenlik gösterdiği için yolda sürprizle karşılaşmamak adına yola çıkmadan önce köprü ücretlerini öğrenmeyi ihmal etmemelisin!

Otoyol ve Köprü geçiş ücretleri, araç sahiplerinin yakından takip ettiği bir konudur. Köprü geçiş ücretlerine 2023 yılı için zam uygulanmadığını belirtelim.

Şehir içi ve şehir dışı yolculuklarda sıklıkla kullanılan Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçiş ücretleri ile İzmir İstanbul arası otoyol ve köprü geçiş ücretleri hakkındaki bilgileri yazımızdan öğrenebilirsin.

Aşağıda fiyat bilgisi belirtilen tüm köprülerin geçişlerinde ödeme yapmak için OGS ve HGS sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistemleri bulundurmayan araçlar için ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nde nakit ödeme gişeleri yer almaktadır.

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023

Osmangazi köprü fiyatı hakkında araştırma yapan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Peki, "Osmangazi köprüsü kaç TL?" İşte Osmangazi köprüsü geçiş ücretleri!

Aracın Sınıfı Osmangazi Köprü Ücreti 2023
Otomobiller (1.sınıf) 184,50 TL
Minibüsler (2.sınıf) 295,00 TL
Yolcu Otobüsleri (3.sınıf) 350,00 TL
Kamyonlar (4.sınıf) 464,50 TL
Tırlar, Treyler (5.sınıf) 585,50 TL
Motosikletler (6.sınıf) 129,00 TL

 

Araç sınıfları aracın AKS aralığı yani dingil mesafesine göre ve ayrıca dingil sayısına göre tablodaki gibi değişiklik göstermektedir.

Osmangazi köprü ücreti konusunda en çok merak edilenler arasındadır. Osmangazi Köprüsü, İzmir-İstanbul yolunun bitirilmesi ile daha önemli hale gelmiştir. Bu sayede İzmir-İstanbul otobanı ile yolculuklar 3,5 saatte tamamlanabilmektedir.

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Nasıl Ödenir?

“Osmangazi köprüsünde HGS var mı? HGS geçerli mi?” Osmangazi köprüsünden geçiş için ödeme yapması gereken kişilerin merak ettiği bir konudur. Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri, OGS yani “Otomatik Geçiş Sistemi” ve HGS yani “Hızlı Geçiş Sistemi” sayesinde ödenebilmektedir. OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar sayesinde köprüden geçerken durmana gerek kalmadan Osmangazi köprüsü ücreti ödemesi yapmış olursun. Peki, Osmangazi köprüsünde nakit gişesi var mı? 

Osmangazi köprüsü nakit ödeme yönteminin kullanılabilir. Dolayısıyla OGS veya HGS bulunmadığı takdirde ise giriş ve çıkışlarda bulunan “NAKİT” gişelerini kullanabilirsin. Hali hazırdan bulunan HGS veya OGS hesaplarını kullanarak internet üzerinden hesabına para yükleyebilirsin. 

Osmangazi Köprü Ücreti Ödememe Cezası Nedir?

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini köprü geçişi sırasında ödemediysen ve gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” alırsan ödemeyi 15 gün içerisinde yapman gerekir. Köprü geçiş ücreti, 15 gün içerisinde ödenmediği takdirde ödenmesi gereken ücretin 4 katının ödemek durumda kalabilirsin. Bu nedenle Osmangazi köprüsü geçiş ödeme yöntemi olarak HGS/OGS sistemlerini kullanmak veyahut geçiş sırasında ödemeyi nakit olarak gerçekleştirmek en mantıklı seçimler olacaktır. Aksi takdirde normalde ödenmen gereken tutarın 4 katı ve ekstra çıkacak işlem ücretleri ile birlikte 5 kat daha fazla ödeme yapman gerekebilir. HGS iptali ve HGS sorgulama hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Osmangazi köprüsü fiyatı, İstanbul-İzmir otoyol ücretleri ile birleşince değişmektedir. 

YETKİLİ ACENTELİKLERİMİZ